Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ομάδα Εργασίας ΤΕΕ-ΑΜ

Του Αλέξανδρου Τσιαμπούση, Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του συλλόγου Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών Δράμας με την παρουσία του προέδρου του ΠΣΔΑΤΜ.
Στην Γ.Σ. έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του συλλόγου, αλλά και για θέματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους Αγρ. Τοπογράφους Μηχανικούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης, έγινε γνωστό πως έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας για την ψηφιοποίηση του χαρτογραφικού υποβάθρου του νομού Δράμας. Μάλιστα, ανάλογη Ομάδα Εργασίας έχει συσταθεί και για τον νομό Καβάλας.

Την ανάρτηση αυτήν την κάνω αφενός για να σας ενημερώσω και αφετέρου για να μας απαντήσει κάποιος από τους εκπροσώπους μας στην ΔΕ του ΤΕΕ-ΑΜ, αλλά κυρίως η διοίκηση του ΤΕΕ-ΑΜ σε Δράμα και Καβάλα, στα παρακάτω ερωτήματα:

1)Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τις Ομάδες Εργασίας;
Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσω πως φυσικά και δεν έχω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος αντίρρηση με τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ομάδες, από την άλλη όμως αυτό το ερώτημα είναι βασικό για να καταλάβουμε επιτέλους με ποια λογική πορεύεται η νέα διοίκηση του ΤΕΕ-ΑΜ, ιδιαιτέρως όταν αφενός οι ίδιοι άνθρωποι κατήγγειλαν την προηγούμενη διοίκηση του ΤΕΕ-ΑΜ για ανάλογες πράξεις και αφετέρου είναι η δεύτερη φορά, έπειτα από τις εκπροσωπήσεις για τους επιθεωρητές του ΚΕΝΑΚ, που γίνετε με παρόμοιο τρόπο η επιλογή.
Επίσης, να σας ενημερωσω πως οι δύο συνάδελφοι είναι μηχανικοί δύο ή τριών χρόνων, κάτι ίσως αναγκαίο για να τρέξει η Ομάδα Εργασίας με περισσότερο ζήλο, ωστόσο θα ήταν καλό να υπάρχει στην Ομάδα Εργασίας και ένας Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός με περισσότερα χρόνια εμπειρίας. Τέλος, από όσα αναφέρθηκαν στη Γ.Σ. του Συλλόγου Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών Δράμας, ο εν λόγω σύλλογος δεν ήταν ενημερωμένος για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας, γεγονός που είμαι υποχρεωμένος να στηλιτεύσω και σαν Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός και σαν μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΑΜ.

2) Η ψηφιοποίηση του χαρτογραφικού υποβάθρου περιλαμβάνει μόνο το σκανάρισμα των χαρτών που θα συλλεχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες;
Σημειώνω σε αυτό το σημείο πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να προτείνουμε μια συνεργασία με την ΕΥΓΕΠ, όπου ενδεχομένως θα μπορέσουμε μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων να χρηματοδοτηθεί μια σοβαρή προσπάθεια καταγραφής δεδομένων χωρικής πληροφορίας, παρά με μια πρόχειρη Ομάδα Εργασίας να ζητούμε ένα πρόχειρο αποτέλεσμα, χωρίς όμως καμία προεργασία, χωρίς να θέτουμε κριτήρια και στόχους και χωρίς κυρίως να λαμβάνουμε υπόψιν το επιστημονικό υπόβαθρο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

3)Είναι οι 2 αυτές Ομάδες Εργασίας έμμισθες και πως ορίστηκε η αντιμισθία των συναδέλφων;
Σημειώνω πως υπάρχουν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενδείξεις πως αυτό το χαρτογραφικό υπόβαθρο κυκλοφορεί σε αρκετά τεχνικά γραφεία στους 2 νομούς, οπότε σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο η εργασία των δύο ομάδων ολοκληρώνεται με το "κάψιμο" μερικών dvd με το χαρτογραφικό υπόβαθρο. Σεβόμενος πάντα πως ακόμη και αυτό είναι μια εργασία που θα χρειαστεί χρόνο, θα ήθελα απλά να ξέρω πόσο κοστολογείται μια τέτοια εργασία από το ΤΕΕ-ΑΜ, ειδικά όταν προϋπάρχει το ερώτημα για τον τρόπο επιλογής των συναδέλφων που στελεχώνουν τις Ομάδες Εργασίας.

Και ένα ερώτημα που αφορά την παράταξή μας.
Δεν θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για τέτοια γεγονότα και μάλιστα να τα αναμοχλεύουμε, όταν πληρώσαμε αντίστοιχες περιπτώσεις της δικής μας διοίκησης;
Ποια είναι η τακτική που ακολουθούμε και θα ακολουθήσουμε ως παράταξη σε επίπεδο ΔΕ και Αντιπροσωπείας ΤΕΕ-ΑΜ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου